Produkty pro manuka hutenbons (4)

medový keř

medový keř

medová chuť, bez kofeinu
Kurkuma, mletá

Kurkuma, mletá

Kategorie: Jednotlivé koření Chuť a aroma: dřevitě-zemitá vůně, teplá-kořeněná, mírně pepřová chuť s hořkým dozvukem Použití: Kurkuma dodává mnoha kari pokrmům typickou zlatavě žlutou barvu, ale také se používá k dochucení rýžových pokrmů, risotta, rybí polévky, chutney a severoafrických jehněčích jídel. Tip: Prášek by se na začátku vaření nikdy neměl opékat nebo příliš dlouho vařit, jinak jídlo bude příliš hořké. Složení: Kurkuma Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, hořčice a celeru. Obsah: 50 g v plechové dóze
Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Kvalita Cejlon nebo Madagaskar dostupná. Dostupné v následujících frakcích: tyče 8/10 cm, krájené, mleté - další frakce na vyžádání. Koření výhradně pro průmysl a obchod. Další informace o našich produktech naleznete na našich webových stránkách nebo kontaktujte naše obchodní oddělení. Váš tým HAMBURGER GEWÜRZ-MÜHLE
Kurkumy

Kurkumy

Kurkuma, vědecky známá jako Curcuma longa, je vytrvalá rostlina z čeledi zázvorovitých (Zingiberaceae). Její domov je na indickém subkontinentu a v jihovýchodní Asii. Rostlina dorůstá až 1 metru výšky a má podlouhlé listy a žluté květy. Nejvíce ceněny jsou však rhizomy kurkumy pro své kulinářské a léčivé vlastnosti. Díky svým četným zdravotním přínosům se kurkuma po staletí používá v tradiční ajurvédské a čínské medicíně. Obsahuje sloučeninu zvanou kurkumin, která je zodpovědná za její jasně žlutou barvu a silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.